ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

ENTORN PIME. El programa ExposabyIDI crea espais expositius per mostrar i donar valor al producte industrial local de les Illes Balears

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, posa en marxa una altra convocatòria del programa ExposabyIDI per crear espais expositius que donin visibilitat al producte industrial de les Illes Balears i contribuir així a millorar la seva competitivitat i innovació. L’objectiu és la incorporació del disseny com a eina per posar en valor els articles elaborats a les diferents Illes. Així, les empreses participants obtindran un assessorament personalitzat de l’IDI que visitarà l’espai, n’analitzarà les mancances i plantejarà una proposta per millorar el disseny expositiu de l’àrea on s’exposarà el producte local.

El programa, totalment gratuït, contribueix a fomentar la incorporació de la cultura de la innovació i del disseny a les empreses de caràcter industrial, així com actualitzar la imatge del producte local a partir de la renovació, adequació i personalització de les exposicions dels productes. A més, també s’impulsa la professionalització del sector amb la incorporació de la figura del dissenyador d’interiors, amb els seus beneficis i fets diferenciadors, necessaris a tenir en compte en l’estratègia d’una empresa. Fins al moment, un total de 38 empreses de sectors com hàbitat, moda o agroalimentari ja han participat a les anteriors convocatòries d’ExposabyIDI, amb un grau de satisfacció molt elevat

LOCAL POP UP STORE, un moble expositiu per promocionar el producte local industrial de les Illes Balears

L’IDI posa a disposició de les agrupacions d’empreses Local Pop Up Store, un moble expositiu per promocionar el producte local industrial i acostar-lo al públic objectiu. El suport, que té forma de maleta, funciona com a punt de venda efímer que es pot transportar a l’emplaçament que sol·licitin les empreses.

L’objectiu del projecte és donar a conèixer i posar en valor el producte local dels diferents sectors industrials de les Illes que es diferencien per la qualitat i el disseny. A més, el fet que es tracti d’un moble transportable permet acostar el producte al target que considerin les empreses usuàries del Local Pop Up Store. Així, el suport es pot ubicar a hotels de categoria superior, exposicions, fires, etc. És una forma d’internacionalitzar el producte sense els costos de sortir del territori.

El projecte Local Pop Up Store actualitza la imatge de la indústria a través de l’exposició dels productes, que es fa mitjançant l’aplicació de tècniques de marxandatge visual i altres tècniques expositives per assolir l’èxit en l’atenció del consumidor i en venda.

L’IDI posa el Local Pop Up Store a disposició d’organismes o un grup d’empreses que vulguin promocionar el producte local de forma conjunta.