ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Entorn PIME. Mallorca cerca protecció europea per a les teles de llengües

El Consell de Mallorca ha conclòs dos dies de reunions a Brussel·les per aconseguir una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a les teles de llengües. La iniciativa, liderada pel president del Consell, Llorenç Galmés, busca reconèixer la singularitat d’aquest teixit artesanal únic a Europa.

Galmés ha estat acompanyat per la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antonia Roca; el director insular d’Artesania, Pere Ferrer; i els tres productors de teles de llengües de l’illa. Durant la seva visita, han mantingut trobades amb representants del Parlament Europeu, com la presidenta Roberta Metsola, i amb la Comissió Europea.

Metsola ha mostrat sensibilitat cap a la petició de Mallorca i ha reconegut que la protecció de les teles de llengües és possible gràcies a un recent canvi en el reglament. Els eurodiputats espanyols Dolors Montserrat i Juan Ignacio Zoido també han donat suport a la iniciativa i han compromès el seu treball per a que tiri endavant.

A més, la delegació mallorquina s’ha reunit amb representants de la Comissió Europea, que han confirmat que les teles de llengües compleixen els criteris per a obtenir una IGP.

La visita a Brussel·les ha finalitzat amb una visita al Centre Balears Europa.

(text de web Uep Mallorca)