ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Entrevista a Jaime Thomás, nou president d’AGEPIB. “Hem de seguir sent l’aglutinador de l’interés esportiu a nivell Balear”

Jaime Thomás és el nou president d’AGEPIB, l’Associació de Gestor Esportius Professionals de les Illes Balears. Thomàs agafa el relleu a Pep Lluís Berbel, una figura clau en el desenvolupament d’aquesta associació. Com cada vegada que hi ha un nou president que es posa al capdavant d’una associació miram de conèixer millor quin és el full de ruta del nou responsable i el seu equip, en aquest format per Miquel Mestre (Vicepresident Mallorca), Antoni Capó (Vicepresident Menorca), Marina Gelis (Vicepresidenta Eivissa), Xavier Enguix (Vicepresident Formentera), Berta Benito (Secretària), Miquel Solivellas (Tresorer) i Joan Pont, Guillem Bosch, Joana Crespí, Edu Gaviño, Biel Arrom i Alex Sánchez (Vocals). En paraules de l’associació, una Junta plural i representativa en tots els àmbits esportius de la nostra Comunitat Autònoma.

1- Tot president té al cap abans i després d’unes eleccions uns objectius. En el teu cas quins són els que t’has marcat per al nou mandat?

Els objectius els tenim clars; Mantenir l’associació com aglutinador d’interès dins l’aspecte esportiu en l’àmbit balear, ja que estem conformats per professionals tant del món públic com privat. Tenim gestors tant del món privat com públic i que van des de gimnasos fins a gestors de grups esportius, entrenadors de club i gent que té inquietud dins el món de l’esport. Un dels objectius és modernitzar la comunicació a les xarxes socials, tenir-hi més presència i tot que s’ha fet bona feina fins el dia d’avui.

2- Com està el sector de l’activitat esportiva professional a Mallorca?

Venim d’un món postpandèmia que limitava molt la nostra activitat i mobilitat l’hora de fer esport. En aquests moments i, dos anys després, hem tornat al moment òptim de la nostra activitat, ja que constatam que hi ha molta gent interessada en l’activitat esportiva i física. En tot, hem de dir que el sector s’ha hagut de reinventar. Trobam nous productes, trobam gent que ja no va tant als centres i li agrada fer activitats a l’aire lliure tot i els gimnasos s’han adaptat amb nous productes i tenen molta participació.

3-Per on passa el futur dels professionals que es vulguin dedicar en aquest sector quant a formació, innovació i emprenedoria?

A l’associació hi ha un punt de trobada i connexió entre diferents professionals que podem orientar en tots els aspectes que menciones, formació, innovació i emprenedoria. En el cas de formació podem assessorar tant en formació universitària, reglada o federativa. Pel que fa a la innovació estam sempre en contacte amb empreses que desenvolupen programes atractius pel nostre sector i l’emprenedoria és un punt de trobada. Tenim professionals suficients per ajudar a les persones que volen emprendre.