ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

ENTREVISTA a Albert Ferrer, nou president d’Artà Empresarial: “Treballarem perquè Artà sigui un municipi únic i diferenciat dins Mallorca”

Artà Empresarial ha canviat de Junta Directiva i hem volgut conèixer millor les línies d’actuació que duran els nous membres. El seu nou president, Albert Ferrer, ha atès el departament de premsa de PIMEM al mateix dia que es va presentar l’equip que dirigirà aquesta dinàmica associació empresarial d’Artà.


1-Una vegada aterrats i repartides les funcions de cada un m’agradaria saber com ha estat aquest relleu i l’herència rebuda per part dels anteriors gestors.
Ja duem uns anys de feina i hem tingut moments millors i pitjors. També fa temps que duem fent campanyes dins el municipi. Dins el 2024 volem projectes que es notin més, que tinguin més incidència i durada en el temps. Se trata de què les coses que anem fent quedin pels que venguin darrere i que com a junta jove hem d’arribar a tots els sectors.
n altre aspecte que voldria destacar és la importància d’arribar a tots els racons de la geografia del nostre municipi. Hi ha zones on s’hi ha treballat molt i bé, però no totes i creiem que és necessari arribar a tot arreu. Treballarem perquè Artà sigui un municipi únic i diferenciat dins Mallorca.


2- Una de les filosofies que més ens va explicar l’anterior junta era la de promocionar el consum local entre residents i visitants. Creus que amb el pas del temps s’ha aconseguit aquesta conscienciació de consum kilòmetre zero?
Tenim la sort d’estar separats dels grans nuclis urbans de consum de Mallorca. Tenim un teixit, pime molt fort. Els darrers anys s’han instal·lat empreses internacionals però, tot i això, notem que el consum local és molt fort tant sigui en l’àmbit de comerç com d’indústria. La gent d’Artà i la de fora hi creu. Els estrangers coneixen i creuen en les nostres pimes tant siguin d’alimentació, moda o tallers d’artesans. Creiem que el consum local anirà a més si com associació empenyem podem incrementar el consum local.


3- Enmig d’un debat permanent sobre la sostenibilitat i la protecció territorial; Creus que es valora per part de residents i visitants el gran nombre d’hectàrees protegides?
Se’n xerra molt, però si mirem el que es dedica a mantenir tot el que està protegit crec que no és suficient, no hi ha línies d’ajudes a les necessitats reals de tot allò que hem protegit, conserva’m i gestiona’m.