ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Eticentre organitza per el proper 2 de març un taller de desenvolupament sostenible dirigit a pimes i autònoms

La biòloga i especialista en gestió i administració d’empreses, Aina Sánchez impartirà a la sala de conferències del Museu del Calçat d’Inca un taller pràctic per a pimes i autònomos sota el nom “Reptes i oportunitats per a la teva empresa”. Serà entre les 18 i les 20 hores i és totalment gratuït. Sánchez és sòcia i cooridnadora de projectes de l’empresas Gram referent en la consultoria ambiental de Mallorca. Li hem fet una breu entrevista i això és el que ens ha dit.

  1. Què trobarem i aprendrem en aquests tallers?

Els tallers permetran conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible i com es poden aplicar per a la millora econòmica, ambiental i social de la nostra de l’empresa, i per tant, de la societat.

2-            Què volem dir quan ens referim a reptes i oportunitats?

La coyuntura econòmica-social es viva i canviat i cada vegada més abrupta. Les ODS ens permeten detectar noves oportunitats i superar els reptes que es presenten.

3-            Què hi ha de cert en què una nova economia més sostenible crearà noves oportunitats laborals?

Una economia més sostenible permet una major especialització dels treballadors, diversificació del mercat laboral i valors compartits per als treballadors que hi participen, la cura per l’entorn i el bé comú.

4-            La conscienciació empresarial sobre la necessitat d’implicar-se amb els ODS a quin ritme avança a Mallorca?  Tenim referents a tenir en compta?

Podriem dir que hi ha moltes empreses de diferents sectors que actualment estan aplicant els ODS, tot i que algunes de forma inconscient. Per aquesta raó és important detectar-ho i que no sols hi participin els empresaris, tots els treballadors s’han de sentir part implicada del procés.

5-            Una economia basada en el turisme necessita més concienciació amb les ODS que una economia industrial? Per què?

 Des del meu punt de vista tota l’economia necessita sensibilització vers a la sostenibilitat, sigui en petites o grans accions.