ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

APAEMA. FEiM: La pagesia ecològica organitza un festival de música referent en sostenibilitat. Es tracta d’una festa que, a més pretén mostrar una altra forma respectuosa amb l’entorn i les persones

El pròxim dia 8 de juny, al parc de n’Hereveta de Porreres, es durà a terme la Festa Ecològica i Musical: FEiM! Una celebració dels aniversaris del CBPAE (Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica) i d’APAEMA (l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca), que compleixen trenta i devuit anys respectivament. Tot i que no han volgut desvetlar el cap de cartell, ja han confirmat alguns artistes com: Pitxorines, Miquel Serra, i Xanguito, entre d’altres.

El sector ecològic vol demostrar que és possible realitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud oferint exclusivament productes ecològics i locals. Amb l’objectiu de donar suport a les famílies pageses ecològiques que treballen en la conservació del nostre territori i en la producció d’aliments de qualitat. Moltes d’aquestes famílies seran les encarregades de preparar el menjar que es podrà gaudir durant el festival. A més, s’ha aconseguit la col·laboració d’empreses de begudes que faran una edició limitada de cervesa, refrescos i destil·lats amb certificació ecològica. D’aquesta manera, serà el primer esdeveniment d’aquestes característiques que oferirà begudes i menjar exclusivament ecològics i locals.

Segons han explicat des de les entitats el nom de FEiM no és simplement un títol, sinó un joc de paraules que encapsula els seus valors. “A FEiM, no només celebram: Feim pagesia, feim paisatge, feim territori, feim cultura, feim economia social i alternativa al sistema agroalimentari actual”, han dit els presidents de les entitats durant la presentació.

Els grups que actuaran el pròxim dia 8 de juny són: Pitxorines, Miquel Serra, Ánimos Parrec, TIU i Xanguito. Amb una varietat de gèneres i estils musicals, la proposta promet un capvespre memorable per als amants de la música local. El cap de cartell del festival es revelarà en unes setmanes, però els presidents de les entitats han assegurat “que no deixarà ningú indiferent” i recomanen “estar atents a les xarxes del festival”. La festa s’ha dissenyat amb un aforament reduït, per tal d’assegurar la sostenibilitat de l’acte i la comoditat de les persones assistents, així, cal destacar que s’han reservat entrades per a infants.

Porreres és el poble escollit com a seu de la celebració, pel seu suport constant a l’agricultura ecològica, sent l’escenari de la Diada d’agricultura ecològica des de la primera edició i, on actualment es troben les oficines d’ambdues entitats facilitades pel consistori. A més, l’Ajuntament de Porreres forma part de l’organització de l’esdeveniment. En aquest sentit, la batllessa, Xisca Mora, ha explicat l’ajuntament “ha volgut implicar-se” perquè “Porreres és terra de moltes coses però també de pagesia, i gràcies a la tasca d’APAEMA i el CBPAE, s’està convertint en un epicentre de l’agricultura de futur, l’agricultura ecològic.”

Les entrades ja es troben disponibles al web feim.cat a un preu inicial reduït de 35 €, que es mantindrà fins a l’anunci el cap de cartell. Qui hi assisteixi, no només s’ho passarà bé, sinó que donarà suport a la pagesia ecològica, al nostre territori i cultura.