ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Flor de Sal des Trenc i Es Garrover de Mallorca, els socis de PIMEM presents a la Madrid Fusión

Mallorca ha estat present a Madrid Fusión per a reivindicar la qualitat de la seva cultura gastronòmica i el seu producte local de primer nivell. Es tracta de la XXII edició d’aquesta fira de referència internacional que se celebra del 20 al 31 de gener i en la qual l’illa compta amb estand propi a través del Consell de Mallorca-Fundació Mallorca Turisme.

Dues empreses associades a PIMEM hi han estat presents i han ens han fet arribar les seves impressions.

Flor de Sal des Trenc, de la mà de la seva directora de Marketing i vicepresidenta de PIMEM, Laura Calvo ha assegurat que “els productes d’aquesta emblemàtica empresa mallorquina han tengut molta acceptació entre els cuiners espanyols i d’altres països”. Per Calvo la fira “ens ha servit  per presentar els nostres nous productes tant de Flor de Sal d’Es Trenc com de la Salines d’Es Trenc”.

Per altra part Es Garrover de Mallorca i de la mà de la seva directora, Joana Verger, també ha mostrat la seva satisfacció per estar present a l’edició d’enguany. “Hem presentat la tableta i la línea de garrofa de torró així com també el garroví com a licor”. Verger ha destacat l’interés que ha despertat entre cuiners de Madrid tot i que els propietaris són de Mallorca i el que volen es difondre el producte de la nostra illa. “Hem rebut també molt d’interés per part de cuiners de Catalunya i que gràcies a les xarxes socials han fet arribar molt i bé el nostre producte”.  

Per altra part el conseller executiu de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, ha destacat que “la cuina de Mallorca és un dels eixos que conformen la cultura i tradició de l’illa. L’illa té sabor únic i posseeix un producte autòcton la producció i l’elaboració del qual ha traspassat segles. Elaboracions i que s’han transmès de generació en generació, mantenint la seva essència i conservant les arrels d’una cultura, tradició i història únics”.

En aquest sentit “en l’estand de Madrid Fusió hi ha una excel·lent representació de producte local, produït i elaborat íntegrament a l’illa, sota estrictes criteris de respecte a l’entorn i cura de la identitat perquè el sabor d’avui segueixi fidel al qual era generacions enrere”.

A més de les dues empreses de PIMEM, Flor de Sal des Trenc i Es Garrover de Mallorca també hi han estat presents D.O. Oli de Mallorca, IGP Sobrassada de Mallorca, Agromallorca, així com la D.O. Binissalem i Vi de la Terra. Participa també com a col·laborador la IGP Ensaïmada de Mallorca.

El programa, que ha estat present al  llarg de tres dies de fira, se centrat precisament a mostrar davant els milers d’assistents que assisteixen els elements més característics de la gastronomia mallorquina. Per a això, se van organitzar diversos showcookings amb elaboracions creades per l’Escola de Hosteleria de les Illes Balears.