ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Ja podeu comprar “El carrer del Oms. De tallers de manufactura a comerciants”

Si anau al bar Espanya del carrer dels Oms i demanau pen Mateu Martorell segur que vos podreu fer amb aquest excel.lent exemplar i trossest d’història d’un dels carrers més emblemàtics de Palma. El comerç és història i vida de la nostra ciutat. El també president de l’Associació de Comerciants del Carrer del Oms el va presentar juntament amb el seu autor, Xavier Terrasa García, el passat dilluns dia 13 al col·legi Aina Moll de Palma.

El carrer del Oms és una de les vies públiques més antigues de Palma. Els seus origens es rumunten al segle XI, dins l’àmbit i els limits de Madina Mayurqa, i el topònim actual es va començar a emprar al segle XIV. Tradicionalment ha fet de camí per anar de la part alta a la baixa de la ciutat.

La situació perifèrica de la zona, quasi adherida a les muralles musulmana i renaixentista, explica que fins el segle XVIII s’hi assentàs una gran quantitat d’horts. Un increment demogràfic al començament del segle XIX va comportar noves construccions i la instal·lació de petits tallers de manufactura, sobretot sabaters. A partir del segon terç del segle XX s’hi varen establir empreses del sector serveis que varen coexistir amb els tallers de manufactura. Els darrers seixanta anys, el carrer dels Oms s’ha caracteritzat per ser una via de caire comercial.