ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

L’Ajuntament de Palma vol activar 200 llicències temporals i Taxis-PIMEM ho titlla d’inviable i electoralista

L’àrea de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Palma vol activar 200 noves llicències temporals de taxi que estarien actives durant aquesta temporada i fins el proper mes de setembre, segons Cort. Aquesta mesura, fruit d’una negociació conjunta permetrà fer front al creixement de la demanda de taxis a Palma durant la temporada alta. Biel Moragues, president de Taxis-PIMEM, assegura que perquè la mesura hagués estat efectiva s’hauria d’haver aprovat el passat mes d’octubre i no ara a finals de maig quan és impossible trobar cotxes i conductors per desplegar la flota.

Entre d’altres qüestions l’àrea de Mobilitat Sostenible i el sector del taxi han acordat que tinguin preferència per poder disposar d’una aquestes 200 llicències temporals els actuals titulars de llicència de taxi. Cal recordar que a Palma hi ha en aquests moments 1.246 llicències d’auto-taxi. Moragues ha recordat que la seva associació va reclamar la concessió de llicències temporals per evitar el caos que se va viure el passat any per manca de vehicles. El president de Taxis-PIMEM assegura que la mesura és inviable per la manca de cotxes i perquè per passar la corresponent inspecció tècnica i instal·lar un taximetre han de passar un parell de mesos. En aquesta situació, Moragues assegura que cal afegir-hi la ja coneguda manca de de conductors.

Pel que fa a les característiques dels vehicles que podran prestar de forma temporal el servei de taxi l’antiguitat podrà ser de sis anys per aquells vehicles que s’incorporin a la flota per primera vegada,  o bé de 10, 12 o 14 en funció de la categoria del vehicle per aquells vehicles que ja estan prestant el servei de taxi a Palma actualment.

L’àrea de Mobilitat Sostenible i el sector del taxi han acordat així mateix redactar un Pla Regulador que caldrà enllestir de cara l’any 2024 i que definirà les condicions de les llicències temporals de forma permanent i de cara a properes temporades. Moragues, tot i donar suport a la iniciativa, assegura que no deixa de ser una mesura electoralista ja que se fa dins el context de la campanya electoral.