ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

L’atur cau un 7,1% interanual al maig a Balears, fins a 26.742 aturats. PIMEM recorda que les empreses segueixen sense poder tancar les plantilles i apunta a l’habitatge i la manca de mà d’obra qualificada com a principals factors

L’atur ha baixat un 5,2% respecte a abril a Balears, amb 1.483 aturats menys, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Del total d’aturats, 15.400 són dones (el 57,6%) i 11.342 homes (el 42,4%). A més, la Seguretat Social ha guanyat 20.719 inscrits a Balears al maig, un 3,4% més que l’any passat per aquestes dates, fins a un total de 622.275 afiliats. En comparació amb abril, hi ha 52.949 afiliats més, que representen un 9,3% d’increment, ha informat per la seva part el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

PIMEM celebra aquestes dades i les qualifica de molt positives i creu que és l’escenerai idoni per encarar reptes imprescindibles per a la nostra economia. Jordi Mora, president de la patronal, ha assegurat que “tot i ser les millor dades d’atur dels darrers vint anys, per tant hisòriques, tenim el problema de moltes empreses no poden tancar encara a dia d’avui les plantilles. Les causes les trobam amb la manca de vivenda i de mà d’obra qualificada”.