ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

L’enllumenat nadalenc de Palma estrena enguany una bolla gegant de nou metres i una estrella de grans dimensions

La tinenta de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, juntament amb els representants de les patronals comercials les principals novetats de l’enllumenat nadalenc de Palma, que s’encendrà aquest dissabte dia 19 de novembre.

Pastor ha explicat que s’ha estat en contacte permanent durant aquests quatre anys per a consensuar l’enllumenat nadalenc. “Enguany l’aposta fou mantenir els horaris de l’enllumenat previs a la pandèmia, sobretot per a donar suport al comerç, que era una de les fites que havíem de posar en marxa i finalment podem reprendre l’horari previ a la pandèmia”, ha dit Pastor, que ha explicat que des de fa tres anys tot l’enllumenat nadalenc de Palma és led. “L’estalvi energètic dels llums led ens permet consumir menys que abans”, ha dit, i ha recordat que a Palma l’horari de l’enllumenat nadalenc és entre setmana des de les 17.30 hores aproximadament fins a les 22 hores i durant els caps de setmana fins a les 24 hores. Els festius de Nadal (24, 25, 31 i 5 i 6 de gener) s’encén fins a les sis de la matinada.

Una de les novetats de l’enllumenat nadalenc de Palma són una estrella de 12 metres, que es col·locarà a la Porta de Santa Catalina, i una bolla gegant de 9 metres d’alçada que permet passar pel seu interior i que s’està estudiant si col·locar-la a la zona de la plaça de Francesc Garcia i Orell. Pastor ha recordat que aquests dos elements encara no han arribat a Palma per mor de la vaga de transportistes, però ha assegurat que s’instal·laran tot d’una que arribin.

A més d’aquests elements, una de les novetats serà l’enllumenat de la plaça de Francesc Garcia i Orell, on s’instal·larà una corona amb llums penjants i s’està determinant si s’instal·len al carrer de Nuredduna arcs de llum al llarg del carrer.

Pastor ha recordat que una de les apostes ha estat també dur l’enllumenat nadalenc cada vegada a més barriades.

Més carrers i barriades i 282 quilòmetres de garlandes

Enguany s’han col·locat nous adorns nadalencs a moltes barriades de Palma:

L’Arenal (carretera Militar i plaça dels Nins): garlandes als arbres i gotes; la Bonanova (plaça de l’Església): garlandes als arbres i gotes; els Hostalets (plaça de Santa Elisabet): garlandes als arbres i gotes; Foners (c. de Joan Alcover): estrelles; Pere Garau (c. de Francesc Barceló i Combis): estrelles; Son Roca: estrelles; la Garriga (c. d’Antoni Garau): estrelles; Son Sardina (c. de l’Ave Maria): estrelles; el Viver (c. de Baltasar Valentí): estrelles; Son Cladera (c. de Bartomeu Calatayud): estrelles; el Rafal Nou (c. de Ses Salines): estrelles; c. de Tetuan: estrelles; pl. de la Virgen Milagrosa: estrelles; camí de Passatemps: estrelles; c. de Sança de Nàpols: estrelles; Son Ferriol (avinguda del Cid): bolles; el Pil·larí: bolles; la Casa Blanca: bolles; Son Espanyolet (c. de Contestí): bolles; el Camp Redó (c. de Cotlliure): bolles; el Camp Redó (c. de l’Emperadriu Eugènia): bolles; la Indioteria (c. de Gabriel Cortés): bolles; c. de Josep Darder: bolles; c. de Sant Vicenç de Paül: bolles; Sant Jordi: estrelles; c. de Sant Salvador: banderoles; pl. del Vapor: bolles.

L’enllumenat de Palma tindrà enguany 282 quilòmetres de garlandes, s’instal·len llums a 1.106 arbres, s’han col·locat 964 boles i estrelles mitjanes i 1.048 bolles grosses, 366 arcs, 1.105 banderoles, sis carpes (una a la plaça de Cort), dos arbres petits, un arbre gros, una estrella grossa i una bolla grossa.

Suport i agraïment de les patronals comercials

Les patronals comercials de Palma, per la seva banda, han donat suport a l’aposta per l’enllumenat nadalenc de Palma.

Gayà, per la seva banda, ha agraït l’aposta de l’Ajuntament per l’enllumenat de Nadal. “Des d’AFEDECO volem agrair la feina d’Angélica Pastor perquè ha aconseguit que tornem a tenir llums de Nadal després d’uns anys trists. Ens hem de passejar per Palma i el fet que l’Ajuntament ja tingui tots els llums led ens permet tenir els llums encesos sense consumir més”, ha dit, i ha destacat el retard de les obres de la plaça d’Espanya a després de Nadal. “Ha estat un encert perquè és on es munta el mercat i les atraccions” ha dit.

Calvo, de PIMEM Comerç, ha agraït la feina de l’Ajuntament per donar suport a la campanya nadalenca. “Estam satisfets que es promogui el comerç local i volem animar que aquest suport continuï”, ha dit.