ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Les pimes demanen previsibilitat i confiança a la Cimera de la indústria de la UE

“La interdependència de les grans i petites empreses a les cadenes de valor de la indústria és clara. Són proveïdors i clients entre ells i junts contribueixen a una economia pròspera. Les petites empreses, integrades a la seva comunitat local, no es deslocalitzaran quan s’enfronten a un entorn empresarial que empitjora, sinó que es veuen obligades a tancar”, va declarar el secretari general Willems a la cimera de la indústria de la UE.

Les petites empreses són proveïdores, prestadores de serveis i clients de grans empreses industrials. Molts d’ells també aporten noves innovacions al mercat. I, per descomptat, creen un entorn agradable per viure-hi tots. Pel que fa als reptes del futur, “les pimes demanen un subministrament assequible i segur d’energia i matèries primeres, una mà d’obra qualificada i accés al finançament. Això últim requereix la creació d’un bon marc per al finançament sostenible i la combinació efectiva d’inversions públiques i privades. Les ajudes estatals s’han d’atorgar garantint condicions equitatives de joc per a totes les empreses i dins del mercat únic europeu”, va resumir la Sra. Willems.

Per concloure, la Sra. Willems es va referir a les demandes clau dels emprenedors: “donar-nos objectius clars amb un calendari previsible i oferir confiança sense massa regles detallades per aconseguir aquests objectius. Ens assegurarem d’arribar-hi d’una manera tecnològicament neutral”. Va convidar la Comissió Europea i els Estats membres a desenvolupar polítiques i esborranys de legislació per als 22,7 milions de petites empreses amb menys de 10 empleats, i va assegurar que això també funcionarà per a unes 44.000 grans empreses a Europa. “European Industry Summit – A Business Case for Europe”: un esdeveniment industrial d’alt nivell, que inclou diverses indústries intensives en energia que va tenir lloc el 20 de febrer a Anvers sota els auspicis de la Presidència belga.