ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

L’Estat reactiva el REIB i PIMEM ho qualifica d’èxit empresarial

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2023 incorporarà noves deduccions fiscals específiques per a les Balears dins del Règim Especial de les Balears (REB), i també inclourà 20 milions d’euros per al tramvia de Palma, segons ha anunciat aquest dilluns el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant una visita a una empresa industrial de Marratxí.

En detall, els PGE de 2023 contemplaran una «reserva d’inversions» per a les Balears, que suposarà una deducció del 90 per cent de la base imposable a l’impost de societats i impost de la renda de no residents per a inversions que fomentin l’activitat productiva i la creació d’ocupació a les Balears; i una bonificació d’un 10 a un 20 per cent per a la venda de béns produïts a les Balears en activitats industrials, ramaderes, agrícoles o pesqueres.

El Govern estima que aquests incentius suposaran mobilitzar més de 349 milions d’euros, amb 208 milions en incentius fiscals directes per a 47.000 empreses i 71.000 autònoms.

Per la seva part el president de PIMEM, Jordi Mora, assegura que ” és un exit empresarial, per totes les empreses de Balears, i en especial per Pimem que ha demandat la dotacio fiscal del REB desde el primer moment, es una necessitat economica, empresarial i laboral. “El REB s hauria d aplicar a enguany, es a dir, any fiscal del 2022” ha afegit Mora.