ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Mallorca Rural organitza la segona edició dels premis Rural’Up per impulsar l’emprenedoria en l’àmbit rural

Els guardons compten amb el finançament de CaixaBank, la col·laboració de l’IDI i del SOIB, i la participació d’empreses del sector agrari i agroalimentari

Mallorca Rural organitza la segona edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up, que premiarà quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.000 euros per a cadascun d’ells. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de CaixaBank, en el marc del seu programa Tierra de Oportunidades; la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), entitats dependents de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia.

Aquesta nova edició de Rural’Up té com a novetats la incorporació d’un mòdul específic per al desenvolupament d’explotacions agràries i la participació d’empreses del sector en algunes de les sessions de formació; entre elles, UCO Sa Pobla, Terracor, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Celler Mesquida Mora i Finca Ses Terres.

Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca amb un programa de formació i una dotació econòmica de 1.000 euros per als quatre projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat.

Els projectes es poden inscriure al programa fins al dia 4 d’octubre i la formació es durà a terme al Centre Bit Raiguer-Inca entre el 9 d’octubre i el 29 de novembre. Aquest itinerari formatiu és obligatori per a aquelles persones que vulguin accedir al premi i s’ha dividit en set mòduls que tractaran qüestions relatives a la validació de la idea de negoci, les habilitats per emprendre, el pla de màrqueting i el pla econòmic i financer. També els emprenedors participants han de presentar un pla d’empresa que serà valorat per un jurat format per professionals del sector i tècnics de Mallorca Rural, de l’IDI i del SOIB.

Divuit projectes varen participar a la primera edició del programa Rural’Up que es va celebrar durant el primer quadrimestre de 2023, en la qual es varen repartir 1.500 euros per a sis projectes emprenedors de l’àmbit agrari i agroalimentari.

Per obtenir més informació de Rural’Up podeu visitar la web https://www.mallorcarural.cat/post/bases-de-la-segona-edici%C3%B3-de-rural-up