ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

MÉS i PIMEM comparteixen que un IVA reduït milloraria la competitivitat del teixit empresarial

MÉS per Mallorca i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) comparteixen que l’aplicació d’un IVA reduït i propi per a les Illes Balears, tal com tenen des de fa anys les Illes Canàries, Ceuta i Melilla, milloraria la competitivitat del teixit empresarial de l’illa. El coordinador i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, juntament amb el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, i la candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia de la ciutat, Neus Truyol, s’han reunit avui amb Jordi Mora, president de PIMEM, i amb els presidents de les sectorials del sector primari, industrial, serveis i educació.

Durant la trobada, a la qual els candidats de la formació política a les diferents institucions han presentat als representants de la federació empresarial mallorquina les propostes del seu programa electoral de 2023 referents a economia, des de la PIMEM i MÉS per Mallorca han apuntat que la insularitat suposa uns sobrecostos per a les empreses mallorquines i, per tant, una pèrdua de competitivitat respecte al teixit empresarial peninsular. En aquest sentit, comparteixen que l’aplicació d’un IVA reduït i propi per a les Balears, l’únic territori extrapeninsular que no en té, milloraria la competitivitat de les empreses de l’illa.

Lluís Apesteguia ha manifestat que «les Illes Balears som l’únic territori extrapeninsular que no tenim un IVA diferenciat, fet que ens debilita i ens fa que les nostres empreses siguin menys competitives que les de la Península i, conseqüentment, que els ciutadans i ciutadanes hàgim de pagar un preu més elevat dels productes».

Durant la trobada, els representants de les sectorials del sector primari, industrial, serveis i educació han traslladat a Apesteguia, Alzamora i Truyol les seves propostes i necessitats amb l’objectiu que siguin estudiades per tal d’incorporar-les al programa electoral de MÉS per Mallorca.