Actualidad

Información actualizada de interés

Pep Solivellas d’Oli Solivellas: “Col·locam 35 mil botelles cada any només a Alemanya”

A Perfils de PIMEM ja podeu conèixer un poc més el soci d’AEPIB, Olis Solivellas.

1-L’oli era or pels romans, emprat per moltes coses a més de la cuina. El temps passen i el paladar s’educa. Quin paper té l’oli en la gastronomia mallorquina i mundial segons tu?

Sense cap dubte té un paper importantíssim. Històricament s’ha consumit molt d’oli d’oliva, sobre tot a la conca mediterrània. Però a mitjans del S. XX es va imposar la mantega per raons d’estratègies comercials dels productes forans. No ha estat fins a finals del passat segle quan l’oli d’oliva ha recuperat tot el seu esplendor culinari. I és que, gràcies a estudis de nivell internacional relacionats amb els greixos saludables i a la promoció i ús dels xefs més reconeguts l’oli d’oliva verge extra no només s’ha consolidat a les regions més olieres sinó que ha conquerit les cuines de territoris on no era tradició, com ara la Europa central o els països escandinaus

2- Oli Solivellas comença a caminar al 2002. Com ho fa? Quines són les condicions que se donen per donar la passa de producció a escala i a nivell comercial com ho van fer els romans en el seu temps?

L’aventura d’oli Solivellas va començar per intentar recuperar unes terres familiars que s’havien quedat improductives, ja que blat per una banda i ametllers per l’altre no donaven per mantenir les finques. Gràcies a la idea i atreviment den Pep Solivellas Seguí es varen plantar 3 hectàrees d’oliveres (any 1999) que al 2002, gràcies també a la creació de la DOP Oli de Mallorca, es varen començar a poder comercialitzar sota el nom d’Oli Solivellas i la protecció de l’esmentada DO. A partir de llavors vàrem seguir sembrant i donant a conèixer l’oli de Mallorca fins a arribar a la producció actual, on per exemple col·loquem cada any més de 35.000 botelles del nostre oli, només al mercat Alemany

 3- El mercat de l’oli és un mercat competitiu, hi ha moltes marques. En el vostre cas; quin és el tret diferenciat que motivi al consumidor a posar-se la mà a la butxaca i posar unes gotes d’oli damunt una llesca de pa?

Són vàries. No només la qualitat de l’oli, donada sobre tot per la recollida primerenca i una maduració immediata, la qual cosa fa que el suc de l’oliva no perdi cap dels seus valors nutricionals i organolèptics. Sinó també perquè la pròpia família Solivellas som els encarregats de vetllar que cada passa (des de la poda dels arbres i el seu manteniment, a l’etiquetatge dels envasos i la seva distribució) sigui donada amb responsabilitat, seny i sempre posant cura de entendre el que el client ens demana. La proximitat de la mar de la nostra finca Guinyent -entre Alcúdia i Pollença- també ajuda a reduir l’estrès hídric que sofreixen les oliveres en l’estiu.

4- Els mercats internacionals no són aliens a la producció autòctona. Teniu mercat fora de Mallorca? Què vos diu el client estranger del vostre producte i com veu l’oli mallorquí en general? El futur passa per l’exportació?

El client internacional, sobre tot l’europeu, és la gran aposta de l’oli de Mallorca. Sense cap dubte el futur de nostre oli passa per sortir defora de l’illa i donar a conèixer el nostra producte que, segons la nostra experiència, és molt reconegut i apreciat.

5- Fent una mirada més personal m’agradaria saber com aterres en aquest món i de no haver estat entre oliveres i olis que t’hagués agradat fer de la teva vida professional?

Aterrem a aquest món des de la hoteleria, que seria la meva professió sinó fos perquè el negoci familiar va créixer tant que les circumstancies i la necessitat em varen fer aterrar a Oli Solivellas. Sempre m’ho havia mirat de reüll però tenia altre compromisos. Molt agraït sempre al meu pare que va començar amb aquesta aventura i ens va ensenyar tot el que sabia.