ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PERFILS DE PIMEM. Bàrbara Sitges sòcia de Grimalt Materials per a la Construcció. “Les sis sòcies i la gerent som dones”

  1. L’administració dins una empresa, per quin tipus de perfil de persona és?

Principalment, per una persona motivada per desenvolupar la seva tasca i, alhora, que sàpiga il.lusionar als demés. Que no s’intimidi davant les adversitats, sinó que d’aquestes en sàpiga treure una sortida i un aprenentatge; i que estigui al corrent de totes les qüestions relatives al seu gremi.

  1. Construïm, associació a la qual pertany la vostra empresa, empeny de valent per fer entendre de la importància del km0 en el món de la construcció. Creus que la societat mallorquina entén aquest concepte?

No m’atreviria encara a dir que sí. Però la tendència és, sense cap dubte, conscienciar-nos cada vegada més de la importància del km0. Actualment estam vivint un punt d’inflexió. De cada vegada més gent afirma que vol comprar localment i de proximitat.

Pel que fa a l’associació Construïm, està integrada per importants empreses fabricants de materials de construcció de les illes amb l’objectiu de formar una sinèrgia que faci que no hagi de ser necessari dur productes de fora, i poder així ajudar a reduir la petjada de carboni.

  1. Ser una empresa local a un poble com Felanitx, quines avantatges té respecte a aquestes multinacionals que fan i desfan i s’entornen com si res?

Destacaria, principalment, l’assessorament i l’atenció que cercam donar als nostres clients. Intentam ajudar-los, en la mesura de les nostres possibilitats i coneixements, a resoldre els problemes que se’ls puguin plantejar, i que no es ísentin desatesos  com passa a vegades en les grans superfícies que solen ser més impersonals.

  1. L’empresa és familiar i això sempre amaga sorpreses esperem que sempre bones. Però quina és la teva opinió de fer feina dins un àmbit tant proper com és el familiar?

M’hi sent molt més còmoda treballant en aquest ambient. No només pel que comporta poder comptar amb el recolçament familiar a l’hora de prendre una decisió, sinó també pel fet de fer feina amb un equip humà que també es sent com a família, ja que la majoria duen molts d’anys col.laborant amb l’empresa.

Dins Grimalt es respira un ambient familiar que també volem transmetre als nostres clients.

  1. A PIMEM treballant molt per visualitzar la feina i la responsabilitat de moltes dones que estan al capdavant d’empreses o són part important de projectes. On te veus d’aquí a uns anys?

Mai he estat de visualitzar-me en un temps. Fa un any em trobava vivint a Madrid, sense  gairebé tenir clara una visió de futur i avui em trob a casa, treballant a una empresa familiar quan mai abans m’ho havia pogut imaginar. No saps mai on et duran les circumstàncies, i jo hi vaig entrar a formar part en un moment en que es necessitava, aquest ha estat un any estrany per a tots. A dia d’avui m’hi trob a gust, he descobert que m’agradaria endinsar-me dins el món de l’interiorisme, però per tot lo demés vull anar vivint el dia a dia.

Referent al paper de la dona dins l’empresa, de cada vegada, afortunadament, assoleix un rol més important. A Grimalt, actualment, les sis sòcies i la gerent, som totes dones.