ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PERFILS DE PIMEM. Biel Riera, Gerent de Teixits Riera.

Què ha de tenir avui el disseny d’un teixit per fer girar la vista i despertar el cuquet de compra?

El principal és despertar i captar l’atenció del possible comprador. Per jo, la clau està en la senzillesa del mateix teixit i una paleta de colors harmònica.

 

Si hagués de resumir la trajectòria d’aquests 125 anys de Teixits Riera amb 3 frases, que ens podria dir?

Que Teixits Riera s’ha sabut adaptar en els canvis que hem viscut al llarg de quatre generacions. No sempre és fàcil i has de tenir pipella per detectar els contexts que vivim i com poden afectar el comprador. A més, trob que és imprescindible tenir un bon equip de gent motivada.

I el 2020, com ha afectat l’empresa?

Supòs que com a tothom. Quan varen decretar el primer estat d’alarma, vàrem aturar tota la producció. Els canals de venda tradicionals òbviament varen deixar de funcionar, però afortunadament des de fa 8 anys venem a través de la pàgina web, riera.com

Diuen a la web que estan encantats d’oferir un trosset de Mallorca. Es valora prou la feina artística i artesanal per part dels consumidors tant de fora com d’aquí?

La roba de llengos és al conscient col·lectiu dels mallorquins. El meu repadrí, Biel Riera, ja va créixer amb aquestes teles. I com que les tenim tan a prop, de vegades no les valoram tant com una persona que ve de fora. Són dissenys exclusius. Ocorre el mateix amb la mar, que la tenim integrada a la nostra vida i no ens donem compte de què és un luxe tenir la en el nostre dia a dia.

Per on passa el futur de l’empresa? Més comerç electrònic, més innovació, més disseny…

Primer de tot, el futur sempre passa pel present. Ara és un moment de canvi que no en sabem a on arribarem ni tan sols fins a on ens durà. Bàsicament el futur exigeix adaptar-se a la demanda i ara mateix la demanda és digital. Al confinament varen pujar ses vendes de productes per a la llar, sobretot de coixins i roba de taula.

Biel, si no haguessis dedicat la teva vida a Teixits Riera que t’hagués agradat fer, a què t’agradaria haver-te dedicat?

Director de cine, sense cap dubte.