ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PERFILS DE PIMEM. Entrevista a Guillem Mas, Gerent de Ferrosmuro

  1. 30 anys d’història dóna per posar molt de ferro a moltes obres de Mallorca. Com comença tot?

Idò començà el setembre de 1988 d’una manera molt humil i mantenint la tradició dins el sector del ferro que sempre ha tengut Muro. Poc a poc, amb el pas dels anys i la constància de Tolo Ferrer i Agnès Llompart, hem anat creixent com a empresa però sempre mantenint l’esperit inicial. A Ferros Muro, els nostres clients no són un número qualsevol. Són els nostres clients i que tenguin un bon servei és la nostra prioritat. Això ens ha duit a dur a terme obres de gran format com complexes hotelers, passant per plurifamiliars, habitatges unifamiliars i reformes arreu de Mallorca.

  1. El pas del temps obliga a canvis i innovacions. En el vostre cas per on passen aquests canvis i mirant el futur?

En el nostre cas, el nostre futur passa per optimitzar recursos, ser competitius i oferir un servei de qualitat i ràpid. I ho podem fer perquè disposam del millor equip humà. Tot i això, necessitam que les administracions estiguin més al costat de la indústria amb línies d’ajudes per a la modernització d’instal·lacions i maquinària i amb iniciatives que afavoreixin la innovació i caminar cap a la màxima sostenibilitat.

  1. Hi ha molts de sectors empresarials que s’han vist afectats per l’augment de la matèria prima. Ha tengut incidència en el cas del ferro?

I tant que sí! Tot i que ara sembla que s’ha estancat una mica, el preu del ferro ha augmentat més d’un 55 per cert el darrer any. A tot això li hem d’afegir alguns problemes en la producció de certs materials i l’especulació dels estocatges… 

  1. Ferros Muro forma part de Construïm, un associació que treballa el km0 i l’economia circular. Veus al mercat prou conscienciat per donar aquesta passa?

Queda molta feina per fer en aquest sentit. La gent ha de prendre més consciència de la importància de consumir productes elaborats a les Balears. Si no ens ajudam entre nosaltres mateixos malament anam. Però allò important és que allò que venem sigui un bon producte de qualitat. Els membres de Construïm hi estam ben compromeses i farem molta feina per a fer-nos escoltar i per guanyar visibilitat dins el mercat.

  1. Sé del teu passat com a periodista. Com ha estat aquest viatge al món empresarial?

La veritat és que el canvi ha estat important. És bo passar a l’altra banda per conèixer de primera mà el món de la empresa i les seves dificultats. Les coses no són sempre com semblen. Però bé, estic content amb el canvi i m’agrada lluitar cada dia per ser millors i més competitius. La feina ben feta també té la seva recompensa.