ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PERFILS de PIMEM. Joan Riera Salom, gerent de la plataforma de comerç electrònic UBEBOX

1.- Com va sorgir la idea d’enviar productes de Petra i altres indrets de Mallorca a una de les milers de llars de Berlin, Barcelona o Londres?

Quan vaig acabar la carrera aquí vaig decidir seguir estudiant i me’n vaig anar a viure a Alemanya. Després de 4 anys a Alemanya en vaig viure cinc a Barcelona tenint la oportunitat d’estudiar-hi una segona carrera universitària. Tota la meva vida anava lligada a les persones i a l’art. Sempre me va interessar molt la diversitat i la interacció entre les diferents cultures. I d’aquí en surt la idea primera, de poder mirar tot allò que vaig viure en la distància i poder-ho combinar per crear un concepte d’empresa interessant.

En aquest moment la nostra empresa pot compartir productes delicatessen de produccions d’Alta Qualitat de Mallorca amb qualsevol racó d’Europa. I de poder-nos prensentar amb un Vi Dolç de Missa o una Botella de Voka Coent 100% destil·lat a fora Vila de Mallorca n’estam orgullosos.

2.- Ets restaurador i per tant qualque cosa saps dels plaers que demana el paladar. Quin feedback has tengut dels compradors de les caixes Ubebox?

Bono, Ubebox també va sortir en part de Can Salom, el restaurant que tenim a la plaça de Petra. Els clients, si eren de fora, en tastar qualque coses d’aquestes tan bones que tenim, me deien: “noltros som de tal part d’Alemanya. On podem comprar aquest vi blanc que ens heu servit per poder-ne beure tot l’any a ca nostra?” I clar… on els envies? Jo quedava sense resposta. Ara, amb Ubebox, ja tenim resposta. A causa de l’atenció personalitzada i de gran qualitat que dóna la nostra empresa, podem dir que els compradors de Ubebox queden encantats del concepte i del producte.

3.- Sabem que darrera el bon gust hi ha també un compromís social. A qui ajuda Ubebox i com t’ho vares plantejar en el seu moment?

Ubebox és una empresa que es dedica a comercialitzar productes gourmet de primera qualitat tenint en compte el medi ambient i el respecte a les persones. A partir d’aquest cuquet interior que me movia a fundar aquest tipus d’empresa, després de llegir molt sobre l’Economia del Bé Comú de Christian Felber i altres savis del tema, vaig decidir que des del primer euro de benefici hi hauria inclosa una aportació a un projecte social de primera necessitat.

En aquest moment varem decidir posar-nos en contacte amb una ONG que tractàs el tema dels infants. Varem decidir aderhir-nos al projecte “Child Miss” de www.it-willbe.org, fent un conveni de col·laboració amb ells. Aquest projecte en concret té la missió de protegir i rescatar nins i nines d’arreu del món en situació de carrer.

4.- Com descrius els actuals productes que vens i quins criteris emplees per inclourer-los a Ubebox?

Els productes que comercialitzam són fets amb una qualitat molt alta i per gent meravellosa de carn i os. El criteri és que siguin productes de Mallorca de Primera qualitat procedents d’empreses petites i familiars. Totes elles empreses de persones que creuen en el fer les coses molt ben fetes.

5.- El Restaurant Can Salom de la plaça de Petra, del qual n’ets el propietari, una vegada la pandèmia ens deixi, pot ser un mostrador perfecte. Penses combinar la bona cuina amb l’aparador de producte local? Si és així, com ho tens pensat fer?

Sí. Són dues empreses que combinen molt bé. A la planta on tenim el menjador del restaurant, a partir d’aquest mes d’abril hi haurà un mostrador dels productes i el concepte que venem a Ubebox. Volem que esdevengui un lloc on a causa de l’aportació de les dues empreses només s’hi puguin trobar coses bones. Volem que sigui un lloc a la Plaça de Petra que la gent hi trobi la bona vibració que cercam tots, 100% Good Vibes!