ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PERFILS: Tomeu Fuster, Gerent de Teixits Vicens.

1- Si quan eres jove t’haguessin dit que Teixits Vicens acabaria fent mascaretes a causa de una pandèmia mundial què hagueres pensat?

M’haguera vingut molt de nou i ara és perquè s’ha normalitzat, però el principi pareixia que vivíem una pel·lícula de ciència-ficció. Ara el que veig anormal és els pocs que no duguin mascareta. Hagués pensat que era pura ciència ficció.

2- Què creus que veu un turista que no veu un mallorquí en el vostre disseny?

Abans hi havia més diferència, però ara tothom valora molt més el producte local i l’artesania, per part dels mallorquins em referesc. Hi ha cert rebuig al “made in china”. Hi ha hagut un canvi de mentalitat i on l’estranger valorava més aquest tipus de producte, el procés que hi havia darrere la fabricació del producte com a nostre. S’ha equilibrat la percepció entre mallorquins i estrangers.

3-  Hi ha algun producte que se vos resisteixi per estampar el vostre disseny?

No, hi ha hagut producte que han costat uns més que als altres. És una tela molt versàtil i li podem treure profit d’una manera o altra. El producte que va ser punta de llança i que record especialment van ser les espardenyes. Vas ser un producte que el 2011 que va marcar un canvi i aquí vàrem veure que funcionava i hem anat creixent en una infinitat de productes que tu mateix has pogut veure a la tenda.

4-  Si no haguessis estat al capdavant de Teixits Vicens què haguera estat de la teva vida professional?

Quan era jove em volia dedicar a l’educació física o pilot d’avió. Els meus pares tenien una tenda d’electrodomèstics i com que veia tots els proclames que tenien em vaig dir a mi mateix que no me dedicaria el món empresarial. Però meu oncle Martí em va donar aquesta oportunitat i realment ho disfrut i no hi ha cap dia que no vengui motiva a la feina.

5- Què té de bo ser empresari avui en dia i que té de més fotut?

El pitjor són les situacions adverses que tens i que t’impedeix avançar en els projectes que tens. Però el que té de bo és la satisfacció que tens quan arribes a l’objectiu de millorar la situació de l’empresa.