ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM amb l’economia circular blava

El passat dilluns 4 d’Abril ens varen convidar al semirari organitzar per BLUEfasma y el Clúster Marítim Illes Balears per parlar de l’economia circular blava i la innovació al sectors de la pesca i la aqüicultura.

Durant el seminari varen intervenir multitud de professionals tant dels sectors de la pesca i aqüicultura de la mediterranea, així com a representants de diferents administracions desde el ministeri de agricultura.i pesca, passant per comunitats autònomes i sobretot municipis, perteneixents a les MedCities (ciutats del mediterrani).

Es varen exposar les múltiples problemàtiques entorn a la pesca (i aqüicultura), a la sostenibilitat del mar com a principal actiu de les regions i ciutats de la mediterrània, així com a diferents iniciatives per a la innovació en el sector.

Destacant la iniciativa de BLUEfasma que es un projecte amb finançament europeu, que es centre principalment en 3 àmbits:

– l’estudi de l’economia blava circular, tant per determinar els principals factors de risc per al mar, que ha culminat en la publicació de un llibre blanc.

– la creació de una base comú de coneixement al voltant del diferents projectes i solucions de les regions de la mediterrània en qüestions de l’economia blava circular

– el desenvolupament d’una eina d´autodiagnòstic per a empreses i associacions de pesca i aqüicultura i proposta de mides en funció del resultat.

Desde PIMEM, varem donar suport a totes les iniciatives de economia circular, i sobretot a l’economia circular blava. Desde PIMEM, en la nostre intervenció, entre d’altres coses, varem defensar que les Illes Balears, amb 1500 km de costa, la protecció del medi ambient i la sostenibilitat del mar, el foment de l’empleabilitat i manteniment de petites empreses i autònoms (com son els pescadors) i l´enfortiment de l’economia local son vitals per el futur de Mallorca.