ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM anima als seus socis i empreses en general a col·laborar amb l’Associació Gira-Sol a l’hora de contractar a persones amb discapacitat per trastorn mental

L’Associació per a la Salut Mental Gira-Sol i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) han formalitzat aquest any un conveni de col·laboració mitjançant el qual una persona aprenent de Formació Dual d’Auxiliar Administratiu que imparteix l’entitat ha desenvolupat la seva jornada laboral a la federació. Aquest mes de juliol ha finalitzat el contracte amb el treballador assignat per l’Associació i PIMEM qualifica l’experiència de molt positiva.

Gràcies a aquest conveni que té una duració prevista de dos anys, aquest alumne del programa de formació dual específic per a persones amb discapacitat per trastorn mental combina la feina com a auxiliar administratiu amb la formació en aquesta àrea, afavorint així la seva posterior inserció laboral.

El Gerent de, Gustavo de Vicente, ha assegurat que “l’experiència ha estat molt positiva i anima a les empreses a contractar persones que estan dins el programa de formació professional dual de professional administratiu”. Pel gerent  “iniciatives com aquestes permeten per una part ajudar a un col·lectiu molt afectat per la pandèmia i per altra part les empreses poden disposar d’un professional de manera gratuïta durant un temps”.

Per la seva banda, el gerent de l’Associació per a la Salut Mental Gira-Sol, Alfons Suàrez, ha agraït la confiança de PIMEM materialitzada amb aquest conveni de col·laboració que fa possible que “continuem oferint oportunitats formatives i laborals a persones amb trastorn de salut mental”.

Tal i com acostuma a treballar l’Associació Gira-Sol, l’entitat realitza el seguiment de la persona treballadora, ajustant el seu perfil a les necessitats de l’empresa i oferint tot el suport necessari, a més de donar assessorament pedagògic a PIMEM durant la vigència del conveni.

Des de 2016, l’Associació Gira-Sol impulsa diferents programes de formació professional dual amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, la qualificació professional i la inserció laboral de les persones amb trastorn de salut mental. Una tasca que duu a terme amb la participació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) dins el programa SOIB Dual Vulnerables i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Gira-Sol és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1995 que el 2020 va atendre 367 persones a través dels seus programes d’inserció social i laboral, formació dual i suport a l’habitatge, entre altres, amb un equip de més de 70 professionals.