ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM dona suport al Kit Consulting presentat per la Delegació del Govern. Jordi Mora: “Animem a les empreses a seguir aprofitant el finançament de l’Estat per a la transformació digital de les pimes”

El delegat del Govern a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez Badal, ha presentat aquest dijous a Palma els detalls del programa Kit Consulting, pel qual el Govern d’Espanya, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la agenda España Digital i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, dedica un pressupost total de 300 milions d’euros finançats per la UE a través dels fons NextGenerationEU. En aquesta primera fase, la convocatòria està dotada inicialment amb 150 M€ ampliables. A la presentació han acompanyat el delegat el president de Pimem, Jordi Mora, i el president de l’Associació Balear d’Autònoms i Petits Empresaris de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, Gabriel Isern.

Rodríguez Badal ha subratllat que “el Govern d’Espanya manté i amplia el seu compromís d’ajudar a la transformació del teixit empresarial, que és absolutament necessària per respondre al repte de la innovació, que passa, ineludiblement, per la digitalització”. “És una nova oportunitat que s’obre per a les petites i mitjanes empreses, tan determinants per al nostre model productiu”, ha afegit.

L’objectiu de Kit Consulting és proporcionar un servei d’assessorament específic per a que les petites i mitjanes empreses puguin donar una passa més en la seva transformació digital. L’ajuda es materialitza en un bo d’assessorament digital, que podrà emprar-se per contractar un o diversos serveis d’assessorament, dels que estan inclosos en el programa. S’estableixen tres segments, en funció del tamany de l’empresa. Així, per al segment d’empreses d’entre 10 i menys de 50 treballadors, el bo serà de 12.000 euros; per al d’empreses d’entre 50 i menys de 100 persones, de 18.000 euros, i, finalment, per a les empreses d’entre 100 i menys de 250 treballadors, l’ajuda puja fins als 24.000 euros.

Dimarts passat, dia 18 de juny, es va iniciar el període per a la presentació de les sol·licituds, que s’ha de dur a terme a través de la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es/). El termini s’estén fins al 31 de desembre.

El catàleg de serveis d’assessorament està compost per 10 categories (des de assessorament en IA, anàlisi de dades o vendes digitals, fins a processos de negoci, ciberseguretat i transformació digital). La quantia màxima subvencionable per a cada servei és de 6.000 euros, i una mateixa empresa pot contractar diversos serveis fins completar l’aportació econòmica rebuda. Les ajudes són de concurrència no competitiva i s’atorgaran de manera directa i per ordre d’arribada, una vegada s’hagin comprovat que compleixen els requisits de la convocatòria.

Més ajudes a la digitalizació

El programa Kit Consulting és complementari al programa Kit Digital, que en a les Illes Balears ha concedit al voltant de 9.200 bons a petites i mitjanes empreses i a professionals autònoms. Això significa que prop de 42 M€ dels fons europeus ja han arribat a les pimes de les illes dins de Kit Digital. Aquests bons s’empren per adquirir solucions de digitalització en àrees clau com llocs web i presència a internet, gestió de xarxes socials o comerç electrònic, entre d’altres.

El programa Kit Digital es va posar en marxa el 2022 i s’ha constatat el seu èxit enorme entre el teixit productiu, principalment compost per pimes i autònoms. El passat dia 14 es va obrir un nou termini, fins el 31 d’octubre de 2025, per a que les microempreses i els professionals autònoms d’entre 0 i menys de 3 persones treballant al seu compte, puguin sol·licitar el bo de 3.000 euros i els ja beneficiaris de la quantia anterior, els 1.000 euros addicionals.

Segons el president de Pimem, “aquest és l’instrument que més capacitat ha tingut d’arribar a més empreses de Balears i de tot Espanya”. Tant Jordi Mora com el president d’ABAPETIC, Gabriel Isern, han animat els destinataris de Kit Digital i Kit Consulting a acollir-se a aquestes línies de subvencions estatals.