ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM aprofita la visita de la Ministra Calviño per fer-li arribar les seves reivindicacions

La visita el passat dissabte de Nadia Calviño no va passar per alt a PIMEM que va aprofitar per fer-li arribar 5 reivindicacions que la patronal creu indispensable per defensar les pimes.

La primera demanda que li han fet arribar a la Ministre d’Economia és la necessitat de revisar la representativitat de les pimes a nivell estatal ja que PIMEM considera que l’actual patronal Cepyme és una apèndix de la CEOE i no defensa els vertaders interessos de les pimes. Un segon punt que se li va traslladar a la ministre va ser la de posar tots els mecanismes necessaris per la contractació pública per part de les pimes ja que la Federació entén que així com està plantejat l’accés a una licitació perjudica a les pimes i afavoreix a grans empreses i sovint una subcontractació abusiva i inviable econòmicament.

Un tercer punt explicat a Calviño va ser el que fa referència a la morositat. PIMEM manté que el Govern central s’ha de “posar les piles” en la investigació i detecció del frau que duen a terme les grans empreses. La morositat, segons la patronal mallorquina, és una de les xacres que més afecta a l’economia i són les grans corporacions les principals responsables d’aquesta situació.

La simplificació administrativa va ser la quarta petició que va PIMEM a Calviño. Sabent a priori que és un tema que afecta a tant a Govern central, com autonòmic i local, la patronal demanà a la ministra avançar cap a un nou marc de gestió administrativa on els empresaris ho tinguin cada dia més fàcil tant per crear noves empreses com per dur a terme gestions imprescindibles en el seu dia a dia. Finalment la Federació va fer arribar a Nadia Calviño la importància de legislar reglaments tenint en compta la proporcionalitat de la dimensió de les empreses.