ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM, de la mà del president d’ADNEA, Àlex Casares, participa de la trobada INNOVA UIB-PIMES

Intervenció de Casares a la UIB.

“Bon dia a totes i a tots. Som n’Àlex Casares president d’ADNEA, el sector nàutic de PIMEM. La nostra patronal ha volgut que aquesta compareixença se centràs en un sector concret i a modus d’exemple. Hem cregut que se podria aportar més posant noms i llinatges el teixit empresarial lligat a la innovació. Molt rapidament vos explic per què és important la innovació a la pime i, més concretament, pel sector nàutic.

El passat ens ha ensenyat que els oficis i les habitlitats manuals eren sinònim de creació, productes i comerç. Tenim en aquesta terra la figura del mestre d’aixa que gràcies a la seva destressa va fer possible que moltes famílies menjassin peix. Era la nostra innovació en forma de múscul i tècnica.

El present dins la pime nàutica passa per coneixement, formació i innovació. Les tres són inseperables i indispensables per fer front al dia a dia i seguir sent un destí receptor dels millors projectes de feina a Europa. Represent desenes de pimes que entre totes tenen centenars de treballadors. Si ha una cosa en que coincidim és que totes les passes que hem fet a l’hora d’invertir en innvoció, en el nostre cas, de tractament d’embarcacions tant en la part mecànica com en el manteniment de l’estructura són el que ens permet avui en dia ser competitius, seguir sent un referent al Mediterrani i competir amb els millors ports no només de l’Estat sino d’Europa. Com és sabut per tots som un sector que es nodreix de molta i diferent indústria innovadora i cosa que me dur a dir que som una palanca per a moltes iniciatives pime basades en la innovació.

El Futur. Passa per seguir innovant i només fent-ho podrem garantir llocs de feina durant dotze mesos, amb nivells de formació i especialització per a centenars de joves. La innovació en el nostre sector obre les portes a moltes indústries suministradores per tant obrirà encara més les portes a moltes startups que vulguin fer camí en camps tan importants com la informàtica, la mecànica, la química, el disseny en tres D…

Conclusió. La presència de PIMEM en aquesta xerrada i l’innova ha volgut ser a modus d’exemple i per llançar un missatge de què sense una universitat que aglutini coneixement, fomenti el treball en equip i aposti per estimular la innovació, com ara fa i molt bé la UIB, sectors com el nostre, que tenen noms i llinatges, no seran competitius i poden acabar per desaparèixer. Començava recordant la importància del Mestres d’aixa i ara tenim molt present les mancances de certs oficis per cubrir determinades ofertes de mercat. Amb la tecnologia i la innovació no ens pot passar el mateix. Els efectes poden ser més desestrosos i per això feim una crida a seguir fent camí innovador, formador i emprenador i qui millor ho pot aglutinar és la nostra UNIVERSITAT. Gràcies en nom de PIMEM”.