ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM demana a Podem un compromís real contra l’oferta il·legal en tots els sectors productius i de serveis de Mallorca

Podem ha tancat el cicle de reunions entre la patronal i els candidats al Govern, Consell i Ajuntament de Palma amb totes les formacions polítiques. PIMEM ha aprofitat la reunió per demanar a la formació progressista un esforç per perseguir tota l’oferta il·legal que s’està donant en molts de sectors econòmics de les nostres illes i que tant perjudica a moltes pimes que “sí estan fent les coses bé”. El president de, Jordi Mora, ha comunicat a Antònia Jover, la candidat al Govern i a Iván Sevillano, candidat al Consell de Mallorca, la preocupació que hi ha entre diferents empresaris per la proliferació de l’oferta il·legal, i que va des de la venta ambulant a petita escala fins a l’oferta de la habitatge de lloguer vacacional. “Hem de posar més inspectors que ajudin a detectar i posteriorment sancionar qualsevol activitat que estigui fora de la llei i en favor de tots els fan bé les coses” han assegurat alguns dels empresaris assistents. Però al llarg de la trobada han estat tres sectorials les que han tingut més protagonisme; Escoletes i Guarderies, el sector del rent a car i el gremi d’artesans.

El sector educatiu ha recordat el nul ajut que ha rebut per part de l’administració afectant directament a moltes famílies de pocs recursos econòmics. Pilar Noguera, la vicepresidenta, d’Escoletes i Guarderies, ha assegurat que “és un fet discriminatori i que aquestes mesures han acabat afectant a famílies que necessiten una ajuda i a guarderies que estan ubicades en barriades de classe treballadora molt humil”. Per altra part el gremi d’Artesans de PIMEM ha demanat una reacció institucional davant el que consideren una error de l’ajuntament de Palma a l’hora de fer coincidir el mercat artesanal amb la “multi oferta de paradetes” amb productes importats i que res tenen a veure amb l’exposició dels artesans, és a dir, amb la producció local i certificada pel mateix Consell de Mallorca. Un tercer sector que també ha dedicat temps a explicar les seva situació ha estat AEVAB, l’associació de rent a car. El seu president, Ramon Reus, ha demanat a Podem que en la mesura que es pugui se treballi per una transició energètica i sostenible real i no només de paraula. “Necessitem més punts de recàrrega pels nostres vehicles elèctrics. Els petits empresaris de Mallorca estam complint amb el compromís que suposa haver de lluitar contra els negatius efectes del canvi climàtic però els clients ens tornen els cotxes perquè simplement al llarg del seu recorregut no els poden carregar”. Tant la patronal com el partit polític han coincidit que és un tema municipal però “pel bé de tots no només s’han d’implantar més punts de recàrrega i sinó que els instal·lats han de funcionar correctament” .

A la reunió també s’ha demanat a Podem fer tot el que sigui possible per agilitzar l’arribada dels Fons Europeus a les pimes així com un compromís perquè a Madrid se doni suport a la representativitat de CONPYMES i així acabar amb el que PIMEM considera una anomalia europea en comparació altres països europeus. Segons la patronal és la única manera que les pimes tinguin veu dins les taules de diàleg i negociació a l’hora de defensar les petites i mitjans empreses espanyoles.