ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM Especial “Dia de la dona”. Alícia Cantó, presidenta Artà Empresarial

1. De 0 a 10 on col·loqueu el dia d’avui el progrés de la dona dins l’àmbit laboral? 6

2- Si haguéssiu estat homes, hagués sigut més fàcil arribar on heu arribat professionalment?

En el meu cas la meva evolució professional ha estat lligada més a la responsabilitat familiar (que jo he decidit) que no pel fet de ser dona.

3- La ciència o les ciències han allunyat (cada dia manco per sort) les dones de diferents carreres universitàries que tenen molt de pes dins l’economia actual (xerram de les estadístiques mostrades per diferents estudis). Al vostre entendre on radica aquesta diferència i allunyament de les dones respecte en aquest tipus de coneixements?

Definitivament radica en l’educació i en els valors que s’inculquen als infants. Hi ha uns rols assumits socialment que condicionen a les dones a l’hora de decidir sobre el seu desenvolupament professional i educatiu.

4- Que el paper de la dona cada vegada és més important no hi ha cap dubte, sobretot en l’àmbit de càrrecs públics, alguns empresarials i amb certa transcendència mediàtica. Però el dia a dia segueix havent-hi una discriminació real pel que fa a el sou respecte als homes i fent les mateixes feines. Com es pot començar a canviar aquesta injustícia?

Canviant la legislació, exigint el 100% equitat.

5- Finalment m’agradaria aprofitar al nostre News per enviar un missatge en aquelles autònomes o petites empresàries de PIMEM que el dia d’avui (i això igual que els homes) han de fer front a un dels moments més difícils de la seva vida laboral o empresarial.

El meu missatge: Sigueu fidels als vostres somnis i feu-los reals (sigui en la dimensió que sigui).