ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM fa costat a la PIMEC en el Dia Nacional de l’empresa a Catalunya

La 35a edició dels Premis Pimes ha distingit avui les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya l’any 2021 en diferents àmbits, tot coincidint amb el Dia Nacional de l’Empresa a Catalunya i el Dia de les MIPIMEs de les Nacions Unides. En el marc d’una cerimònia al Camp Nou, la patronal ha organitzat un sopar de caràcter solidari, que un any més destinarà íntegrament els ingressos obtinguts a apadrinar el programa emppersona d’ajut a la segona oportunitat que duu a terme la Fundació PIMEC. 

A l’inici de l’acte, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha demanat “un diàleg sincer que ens permeti arribar a consensos i compromisos; no tancarem la transició democràtica del nostre país fins que les pimes no estiguin al diàleg social estatal”, ha afegit abans de dirigir-se al públic i a les autoritats assistents per dir que “són necessaris canvis estructurals, tot proposant que la columna vertebral de totes les decisions que es prenguin en l’àmbit polític, empresarial i econòmic es basin en la productivitat”. Seguidament, ha defensat que “no serà possible liderar i portar a terme aquests canvis sense una veritable i profunda reforma de l’administració pública, que s’haurà de dur a terme amb valentia, lideratge i compromís. I sense fer d’aquest debat un debat polític”.   

En el seu discurs, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez ha fet referència als problemes externs que posen en risc la democràcia, com la guerra d’Ucraïna: “Entenc que les pimes estan preocupades per les seves conseqüències; l’evolució del preu del gas té molt a veure amb aquest conflicte, però també hem de fer front al repte climàtic”. A més, considera que “el més important és ser conscients de l’espai al qual pertanyem i caminar cap a un enfortiment de la UE i del seu projecte comú” i ha manifestat que, per molt dures que siguin les crisis, “cal seguir apostant per fer transformacions inclusives, també des de la col·laboració publico-privada”.

Per part seva, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha exclamat que “després de dos anys de pandèmia PIMEC recupera per la porta gran els Premis Pimes, on veiem quin és el batec econòmic del país: les empreses que treballen per crear nous mercats i generar noves oportunitats amb un potencial extraordinari”. “Avui visualitzem referents i, també, valors compartits, amb un compromís amb els reptes socials a Catalunya com a terra d’oportunitats”, ha afirmat. Així mateix, ha reconegut que “cal una reindustralització, facilitant l’emprenedoria i posant el valor els nostres punts forts” i ha conclòs la seva intervenció assenyalant que “les nostres empreses tenen el potencial per liderar un creixement econòmic” i que, per aconseguir-ho, “és imprescindible el compliment de compromisos, com les execucions pressupostàries amb un mecanisme de garanties per millorar qüestions com les infraestructures i l’impuls de projectes estratègics”.

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau s’ha mostrat orgullosa que a Barcelona “les pimes són un actiu imprescindible, un motor econòmic clau i una palanca del progrés social”, ja que sostenen l’economia i l’ocupació i representen l’esperit de la Barcelona pròspera i competitiva. A continuació, ha dit que entre tots, entitats socials i governs, “impulsem un model de ciutat per millorar qüestions com la qualitat mediambiental, la igualtat, una ocupació de qualitat o la creació d’start-ups”, enfortint el teixit productiu amb accions sostenibles i respectuoses amb el model de ciutat que necessitem. “No hi ha canvi sense les pimes i els autònoms, sou els agents del canvi sostenible i de futur per fer de Barcelona la millor ciutat per emprendre i crear negocis”, ha matisat.