ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM i el Consell de Mallorca amb el turisme accessible

Una reunió amb l’entitat PREDIF obre les portes a tot un seguit d’activitats dirigides a un turisme que gasta un 25% més que el turisme convencional i representa un 15% de la població europea

PIMEM ha mantingut una reunió a la seu de la patronal amb el conseller de turisme del Consell de Mallorca, Andreu Serra i amb el director tècnic de PREDIF Miguel Carrasco amb l’objectiu de conèixer i impulsar l’anomenat turisme accessible. Més enllà de les interessants xifres que aporta aquest mercat, des de la patronal s’ha volgut recordar que l’accessibilitat de les persones és un dret fonamental i que Mallorca, a més de ser un destí sostenible i tecnològicament competitiu ha de ser un destí accessible per a totes les persones.

La patronal mallorquina s’ha compromès a fer arribar a totes les sectorials de la Federació la necessitat de caminar cap a la adaptació de les instal·lacions en aquest tipus de persones que, segons les dades aportades per la mateixa PREDIF, suposen un 15% de la població europea i si ho mirem dins la franja de més de 60 anys arriba fins el 30%. També han estat interessants les xifres que fan referència a la seva despesa perquè més enllà d’anar sempre acompanyats, segons les dades ofertes, aquest col·lectiu arriba a fer una despesa d’un 25% més que el turisme convencional.

El pla d’activitats previst per conscienciar i formar als empresaris de cara a una futura oferta per aquest col·lectiu social passa per 6 formacions gratuïtes en línia de 5 hores cada una dirigit als professionals del turisme. A més de la formació es durà es faran guies turístiques interactives així com un portal web especificant l’oferta adaptada. A l’octubre segons la màxima institució mallorquina està previst un fòrum de turisme accessible.

A la reunió hi han estat presents a més del Conseller Serra el president i vicepresidenta de PIMEM, Jordi Mora i Paula Gual i la gerent de la patronal, Maria Renart. També hi han estat present les sectorials d’AEVAB, HABTUR, Proguies Turístics, Artà Empresarial, PIMEM-Comerç totes elles associacions de la Federació. Per part de PREDIF, Miguel Carrasco director tècnic de l’entitat