ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM i la Fundació Rezero acorden treballar juntes per fomentar i gestionar actuacions sostenibles per a pimes i autònoms

PIMEM i Rezero han tancat una col·laboració per fer arribar a les petites i mitjanes empreses així com també als autònoms tota mena d’iniciatives i programes de treball encaminats cap a la sostenibilitat i l’economia circular. L’objecte d’aquest acord és establir les línies bàsiques de col·laboració i actuació d’ambdues parts per a la col·laboració en l’àmbit de la prevenció de residus, la reducció dels envasos d’un sol ús i el excés d’envasaments, la reducció del malbaratament alimentari, l’impuls de la reutilització i la promoció del comerç de proximitat i la producció local.

En aquest sentit la Federació s’ha compromès en participar en iniciatives socials amb l’objectiu de sensibilitzar i promocionar la recerca i la innovació, la incidència legislativa, la formació i el debat sobre l’excés de residus i consum de recursos naturals i la necessitat d’un consum més responsable i sostenible. Per el president de PIMEM “se tracta d’actuacions dirigides al sector empresarial, al comerç i la distribució i a la població o a clients en general”. L’objectiu és aconseguir la implicació de les activitats econòmiques i els seus clients en aquelles accions que poden contribuir a millorar la sostenibilitat”.

La Federació assegura que el seus principals reptes són millorar la sensibilitat ambiental que es pot aplicar en els hàbits de consum i donar a conèixer les principals accions que fa l’empresa en aquest mateix àmbit. Així mateix PIMEM vol fomentar el comerç verd com a xarxa de botigues que ofereixin productes o serveis que permetin fer un consum i una compra més sostenible amb el medi ambient i la societat, a partir de productes reutilitzables, productes a granel, productes ecològics i de proximitat.