ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM i UATAE veuen inviable la jornada laboral de 4 dies setmanals

A preguntes de diferents mitjans de comunicació PIMEM s’ha posicionat en contra de la jornada laboral de 4 dies i ho ha fet per diverses raons. També si ha mostrat escèptic UATAE, la patronal dels autònoms.

Precisament el president d’aquesta darrera patronal ha assegurat que “les condicions en aquests moments no se donen per implantar aquesta jornada i un dels factors més importants a tenir en compte és la cultura laboral del país. “Pot ser funciona a altres països, però això no vol dir que hagi de funcionar a Espanya i més si analitzem sector per sector” afegeix Valcaneres

Per la seva banda el president de PIMEM, Jordi Mora, assegura que la Federació calcula en un 20% l’increment dels costos de les empreses i s’acaba produint aquesta reducció laboral. “Hi ha empreses que per la seva activitat hauran de contractar més personal per cobrir la demanda que tenen i això sense tocar l’actual model de contractació pot suposar increments de costos que se venen afegir als que ja patim amb la inflació”.

Un segon aspecte que segons PIMEM fa inviable la reducció de la jornada laboral és la tipologia de les nostres empreses i el model econòmic basat en el turisme i de temporada. “La nostra economia necessita la presència de treballadores i treballadors i això va inviable plantejar-se altres models”.

Finalment, tant Valcaneras com Mora coincidexien que també és una qüestió cultural i que ve avalada per la manca d’estudis que garenteixin l’augment de la productivitat. Ara el que sí que es veu amb bons ulls són els estudis i investigacions que es facin per part del ministeri i d’aquesta manera treure conclusions.