ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM participa en la inauguración del programa de apoyo a la innovación INNOVA UIB-PIMES 2022

Més de setanta persones, entre representants de petites i mitjanes empreses de les Illes Balears i de grups de recerca de la Universitat de les Illes Balears, han participat en la sessió de treball en xarxa de l’espai Accelera, un programa de suport a la innovació en el marc del projecte Innova UIB PIMES 2022.

Durant la sessió, els representants de les empreses han presentat els seus projectes d’innovació als investigadors de la UIB per intercanviar coneixements científics i tecnològics i contribuir a accelerar el desenvolupament d’aquests projectes. L’objectiu és que aquests projectes innovadors, que impliquen nous productes, serveis o models de negocis, es puguin beneficiar del coneixement existent en la comunitat universitària i preparar-los per ser finançats en el marc d’alguna de les actuacions posteriors previstes en el projecte Innova UIB PIMES 2022.

La sessió informativa ha tingut lloc a l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, al campus universitari. A la presentació, hi ha intervingut la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital de la UIB, doctora Lorenza Carrasco; el director general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, senyor Eduardo Zuñiga; el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, senyor Luis Vegas; el president de PIMEM, senyor Jordi Mora; i la senyora Tona Pou, en representació de la CAEB.

Assessorament científic i activitats de R+D+I

Els projectes d’innovació que s’han presentat en la sessió de treball es podran traslladar properament a una convocatòria d’ajuts per finançar parcialment el servei de consultoria científica. D’aquesta manera, es pretén impulsar la transferència de coneixements generats en l’àmbit universitari donant suport a les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears en les seves activitats d’innovació, augmentant el seu potencial competitiu.

Aquesta convocatòria es complementa, en aquest mateix espai Accelera, amb la de projectes d’R+D+I, pas subsegüent tot i que no imprescindible, en cas que les empreses vulguin aprofundir en el disseny de noves aplicacions i la implementació de nous materials, productes o serveis en el mercat o en els sistemes de producció, així com per a la millora tecnològica substancial de materials, productes, processos, sistemes i serveis existents.

A més, s’oferiran càpsules formatives breus per reforçar els aspectes clau en la preparació de projectes i en les col·laboracions entre la Universitat i el sector empresarial.

Innova UIB-PIMES 2022

Innova UIB-Pimes 2022 és una iniciativa de la Universitat de les Illes Balears, impulsada pel Vicerectorat d’Innovació i Transformació Digital i organitzada per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement, i la Direcció General d’Innovació del Govern de les Illes Balears. Té el suport de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME Menorca) i la Confederació d’Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB).