ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM-RSC. L’ associació col·laboradora de la patronal Rezero entrevista a Damià Pons gerent de Hope

Com remenja Hope? Hope Mallorca va sorgir durant la COVID. Començarem a repartir aliments a Santanyí poble perquè molta gent no podia sortir a fer feina. A partir d’aquí vàrem créixer a altres pobles i el 2021 en vistes que haviem crescut molt ens convertirem en fundació.

Els supermercats ens donaven les seves sobres, per exemple, si d’un paquet de 6 tomàtigues una s’havia fet malbé, les altres 5 són aprofitables. Varem començar a classificar aquestes coses que se tiraven. A base d’això vàrem créixer.

Gràcies a aquest projecte Remenja’mmm que ens ha posat en contacte ara podem agafar els excedents d’aquesta finca d’Agromart. Sense els agricultors que vulguin cooperar no hi hauria res d’això. També els voluntaris són molt importants. Per una banda, quan anam a les finques veim que els voluntaris disfruten. Espigolam i després repartim el que hem agafat. Hi ha moltíssima producció que es podria aprofitar i es perd. També aliments que es donen per perduts i són bons pel consum.
Perquè es perd tanta producció? Perquè du feina. Tirar-ho és més fàcil que organitzar un grup, que ho vengui a recollir i que ho empaqueti per tornar-ho a posar a la venda o per repartir. Tirar costa menys que aprofitar.