ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

PIMEM-RSC. Roser Badia, coordinadora Rezero Balears: “Ajuda’ns a fer possible la reutilització de les botelles de vidre en el sector del vi”

El sector del vi de Mallorca té ara l’oportunitat de fer aterrar un model de circularitat que vé avalat per una prova pilot prèvia realitzada a Catalunya entre el 2016 i el 2020  i que va permetre analitzar la viabilitat tècnica, ambiental i econòmica de la reutilització de botelles de vi, amb resultats molt optimistes per al context balear. 

Amb un circuit de reutilització, podríem produir i consumir a Mallorca almenys 5 milions de botelles de vi en format reutilitzable cada any, estalviant uns 2 kg de CO2 per cada botella reutilitzada. Per això, des de la Fundació Rezero s’està impulsant el projecte reWine a Mallorca, amb el suport de, Mallorca Preservation Foundation, el Consell de Mallorca i la Fundació Marilles.

Per a Rezero, aquest canvi de model aportarà molts beneficis, però només serà possible amb la complicitat de tots els actors implicats, començant pel sector productiu, el sector de l’hoteleria i la restauració, involucrant les entitats socials i l’administració i per arribar en últim terme també a la distribució, el comerç i les persones consumidores.  Aquesta tasca inicial és de vital importància per tenir en compte totes les especificitats del territori i construir una proposta consensuada d’implementació i posada en funcionament. 

L’interès del sector és alt i el primer pas és el de configurar un grup motor d’actors potencialment interessats. Les primeres trobades estant tenint lloc i l’agenda del 2023 es segueix omplint dia a dia. 

 Totes les persones, entitats o empreses que vulguin donar suport a aquest projecte estan convidades a  fer les seves aportacions. Entrau a la plataforma reWine i ajudau a seguir avançant en el full de ruta.

Si Balears ja va apostar per la reutilització d’envasos de begudes en la seva llei de residus –aprovada el 2019 i pionera a Europa–, el sector del vi de Mallorca, amb l’impuls de reWine, serà pioner en fer realitat una proposta circular, concreta i transformadora. De les paraules als fets.