ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Porreres fou diumenge l’epicentre de l’agricultura ecològica amb més de 80 estands

El passat diumenge 24 d’abril la Diada d’agricultura ecològica i la Fira estatal de Biodiversitat Cultivada prengueren la temperatura al sector de l’agricultura eco i l’agroecologia als carrers de Porreres. Fou la major exposició i venda de productes ecològics de les Illes Balears. Amb més de 80 estands, taules rodones, exposicions, tasts, cercaviles i activitats per a infants.

Cal destacar que es tracta de l’única fira que garanteix que tot el que es va s’oferir comptava amb certificació ecològica. A més, molts productors pogueren elaborar, supervisats pel CBPAE, el seu producte perquè els visitants de la fira poguessin tastar-los més fàcilment, sempre amb ingredients addicionals ecològics.

El president d’APAEMA, Miquel Coll, explicà que “es tracta de l’esdeveniment més important de l’associació. Després de dos anys recuperam la Diada en format presencial. El seu propòsit és agrupar tot el sector al voltant d’un acte festiu i acostar-lo a tota la societat i obrir debats que ens empoderin en la Sobirania Alimentària”.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, destacà que “per l’Ajuntament de Porreres és un plaer tornar a ser el poble escollit per aquesta fita”. A més, des del consistori, consideren que “amb les diferents crisis que estam patint queda més clar que mai la importància de consumir producte local i que estigui cultivat de forma ecològica amb totes les garanties que això dona”.

El tema que vertebrà la diada d’enguany fou la Ramaderia extensiva. Per això totes les activitats tenien l’objectiu d’obrir un espai fructífer de debat sobre la importància de la ramaderia més present a les nostres illes.