ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Quatre projectes obtenen el premi Rural’Up d’emprenedoria en l’àmbit agrari i agroalimentari

Mallorca Rural, de la qual PIMEM obstenta la vicepresidència, ha organitzat la segona edició dels premis i del programa d’emprenedoria Rural’Up, que ha premiat quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.000 euros per a cadascun. Els projectes guanyadors són:

«Boiet Orgànic» de Juan Antonio Servera: és una finca de producció agrícola de cultius tradicionals i de transformació agroalimentària que fusiona l’experiència gastronòmica i turística.

«Ca’n Munar» de Francesc Munar: aquest projecte pretén modernitzar una finca familiar al municipi de Petra i millorar tots els aspectes relacionats amb la distribució i la venda dels seus productes agrícoles.

«Ermita de Betlem» de la Cooperativa Agrícola d’Artà: és una experiència agrícola única que ofereix als visitants una immersió en el patrimoni natural i cultural de l’Ermita de Betlem, al mateix temps que es produeixen i comercialitzen productes de qualitat com l’oli i la mel.

«Carob Biofer+O3» de Faustino Villanueva: aquest projecte pretén aprofitar un dels arbres més emblemàtics i millor adaptats a les condicions de Mallorca, el garrover, per produir biofertilitzants.

El jurat dels premis està format per Fernando Fernández, director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural; Silvia Delgado, gerent de l’IDI; Catalina Sebastià, representant de l’Associació de Varietats Locals; Joan Gaià, representant Unió de Pagesos, i Lluís Rubí, director insular de Medi Ambient.

Els projectes que han participat en aquesta segona edició de Rural’Up han superat un recorregut formatiu de deu setmanes junt amb professionals i empreses del sector, como ara UCO sa Pobla, Terracor, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears, Olíric, Celler Mesquida Mora i Finca ses Terres. El programa els ha ajudat a definir el seu projecte i preparar un pla de negoci que ha estat valorat pel jurat.

Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca, amb un programa de formació i una dotació econòmica per als projectes més destacats.