ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

SMEunited demana el diàleg social per adaptar-se als canvis de la vida laboral

“Les pimes han tingut un paper important en la creació de riquesa econòmica, llocs de treball i cohesió social. Els emprenedors escoltem els objectius ambiciosos per a l’Europa social i, alhora que reafirmem el nostre suport, demanem un compromís seriós de la Comissió Europea i dels Estats membres per recrear una espiral econòmica positiva al nostre continent i demostrar que Europa és un continent on les empreses i els estàndards socials van de la mà”, va afirmar el president de SMEunited, Petri Salminen, a la cimera de Val Duchesse.

El president Salminen va assenyalar que part de la solució per tornar a crear un entorn empresarial positiu és donar prou espai als interlocutors socials i tornar el principi “Pensar en petit primer” com a estrella guia per a l’elaboració de polítiques. “Quan ens posem d’acord en els objectius, els emprenedors haurien de tenir espai per fer el que millor fem, desenvolupar de manera creativa solucions per als reptes de la societat”, va continuar Salminen. En el debat, la secretària general Véronique Willems ha recordat que les organitzacions membres de SMEunited, que representen les pimes dels Estats membres de la UE, demanen els recursos adequats per poder tenir un paper central per resoldre els reptes del mercat laboral. “Demanem el reconeixement del valor social creat per les nostres pimes, des d’una perspectiva econòmica i, sobretot, com a creadores de capital social.

Aquest reconeixement s’hauria de reflectir en una major implicació de les organitzacions de pimes en l’elaboració de polítiques a tots els nivells”, va continuar. “De cara al futur, concretament als nombrosos reptes als quals s’enfronta el mercat de treball, els nostres emprenedors tornen a manifestar el seu compromís de contribuir als objectius polítics ambiciosos que tots junts ens estem fixant per a Europa, i us demanen que els doneu la possibilitat de configurar els camins. a aquests objectius”, va concloure.