ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Sòcies en moviment. Maria Amengual artesana. “Els que valoren el nostre producte ens cerquen”

Com cada any i per aquestes dates, diferents artesans treuen les seves obres al carrer. En aquest cas xerram de figures de fang relacionades amb el betlem, reis o figures relacionades amb la tradició mallorquina. Na Maria Amengual té una paradeta a la Plaça Major i ens ha explicat que “enguany les vendes són semblants a les d’altres anys i que se pot dir que van bé”. I és que les ventes van per etapes i segons la festa. Hi ha clients que comencen decorant l’arbre, d’altres fent el betlem i d’altres preparant la festivitat de Reis. En definitiva hi ha figures per a tots els gusts.

Un altre motiu que impulsa les vendes per aquestes dates són les compres per part de clients que se’n volen endur un record de Mallorca. “Són viatgers o turistes que reconeixen aquestes figuretes de fang com objectes tradicionals i que ho compren per compartir amb familiars o amics” assegura Amengual. Amb el pas del temps, i segons l’artesana, “la gent valora molt la feina que fem i això és molt bo”.

Passades les festes la feina de na Maria se centrarà en la propera Fira del Fang que se celebrarà del 4 al 12 de març i des del seu taller, Can Bernadí Nou de Sa Cabaneta.