ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

SOCIS EN MOVIMENT. S’Algar Formació realitza la formació de certificats de professionalitat del sector agroalimentari per 17 alumnes

Disset alumnes d’entre 16 i 30 anys que estaven a l’atur han realitzat els certificats de professionalitat del sector agroalimentari impartit per S’Algar Formació. 

En aquest cicle s’ha comptat amb la col·laboració de tres empreses del sector: Carnicas Suñer, S.A., Agromart Balear, S.L., Hiper Manacor, S.A.

Entre els mòdul cursats hi trobam Elaboració en la indústria alimentària, Manteniment i transport intern, Envasat de productes o Legislació i Normativa alimentaria, entre d’altres.

El certificat de professionalitat l’expedeix l’administració laboral, el SOIB en el cas de les Illes Balears, i acredita de forma oficial i amb validesa a tot l’Estat que una persona treballadora és competent en una qualificació professional. Els certificats de professionalitat estan regulats per Reial decret, i en el marc del Sistema Nacional de Qualificacions i Formació Professional (SNQP).

L’itinerari formatiu realitzat té una durada d’un any i inclou 630 hores de formació teòrica al centre de formació S’Algar de Felanitx i la formació pràctica en una de les empreses col·laboradores. De fet, aquest és el seu principal atractiu, durant tot el procés els alumnes compten amb un contracte laboral.

La part formativa del projecte ha finalitzat aquest 21 d’agost de 2023 mentre que el contracte laboral s’allargarà fins al 31 d’octubre i haurà tengut una durada d’un any. Fins a la data s’ha combinat la feina a les empreses col·laboradores amb la formació al centre S’Algar.

En aquesta promoció han pres part tant dones com homes d’arreu de Mallorca i la majoria seran contractats per les empreses col·laboradores una vegada hagin acabat el contracte de formació dual. 

S’Algar Formació és una empresa referent en la formació ocupacional a Mallorca. Disposa de l’acreditació del SOIB i del SEPE per impartir formació conduent a certificats de professionalitat en modalitat presencial i compta amb quatre centres de formació a Portocolom, Felanitx, Inca i Palma. Actualment s’està realitzant un altre projecte, també del sector agroalimentari, que va iniciar dia 01/06/23 i finalitzarà dia 31/05/24