ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Tomeu Fuster, responsable de Teixits Vicens: “Econòmicament, no podem aturar les falsificacions per això hem demanat suport a les institucions a l’hora d’aconseguir la Indicació General Protegida. Així i tot, desgraciadament no ho aturem del tot”

El Consell de Mallorca, juntament amb institucions europees, volen protegir la tela de llengües. La situació ve arran de la contínua ofensiva de les imitacions i falsificacions que novament ha irromput en el mercat i en el moment que aquest típic producte de Mallorca torna a estar de moda, com els anys vuitanta. En aquest context hem volgut conèixer l’opinió de Tomeu Fuster, responsable de Teixits Vicenç de Pollença i soci de PIMEM.

Segons Fuster “les falsificacions han impactat molt negativament en el mercat i ens treuen prestigi i ens fan minvar considerablement els beneficis”. Per Fuster la solució ha passat per haver de treballar conjuntament amb les institucions per aconseguir una IGP i seguint el model de la Denominació d’Origen. Ara, però segons el responsable de Teixits Vicenç, “ens hem de moure de pressa, ja que l’aprovació inicial es va ser l’any passat i l’aprovació per l’ampliació de protecció definitiva, en aquest cas en artesania, es farà el 2025”.

Fuster ens ha explicat que no ha quedat més remei que anar acompanyat de les institucions, ja que econòmicament era inviable. “Manejam 300 referències de teles i anar a marques i patents i registrar-ho com a disseny industrial ens suposava 1000 euros per tela, és a dir 300.000 euros. Aquesta passa es va descartar, no només pel seu alt cost, sinó perquè tot i aquesta inversió no posava fi a les falsificacions”.

Ara el sector espera que l’estratègia iniciada entre empreses i institucions doni els seus fruits tot i que Fuster assegura que “per bé que vagi és molt difícil acabar amb les imitacions”.