ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Toni Cladera: “El 30% dels taxis no està connectada a cap plataforma i això influeix en la mala distribució de la flota”

El president d’AMTAT, una de les dues associacions de taxis que hi ha PIMEM, explica els motius de la falta de taxis davant les queixes de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma.

En una breu entrevista a la Federació Cladera ha assegurat que el problema de la manca de taxis a Palma en determinades èpoques de l’any ja ve de molt enrere. El primer punt que assenyala el president d’AMTAT (associació mallorquina de treballadors autònoms del taxi) és que Palma no té una sola plataforma de comunicació que concentri tota la flota i això provoca moltes vegades manca de coordinació. Actualment són 5 les plataformes que donen servei i no totes elles estan connectades amb tota la flota de Palma a més de vehicles que no estan connectats a cap plataforma que poden arribar a ser el 30%. Aquesta situació segons Cladera provoca ineficiència i demana d’una solució política i técnica.

Planificació de la circulació.

Cladera assegura que com s’està planificant la circulació al terme municipal de Palma també influeix. Posa per exemple que des del moment que s’ha limitat la velocitat a la via cintura molts conductors opten pel Passeig Marítim per anar a llocs com l’aeroport o la Platja de Palma. Això provoca un col·lapse que provoca grans retencions.

Gestió dels torns de servei.

Un tercer punt que assenyala Toni Cladera és com es fa la distribució dels torns durant les tres temporades en què es divideix l’any; alta, mitja i baixa. Cladera assegura que en moltes ocasions l’ajuntament no planifica aquests torns de la manera més eficient tenint en compte la temporada tot i que reconeix que és una feina molt complicada i, que tot i que hi ha hagut col·laboració amb el consistori, sempre ha estat molt difícil arribar una combinació de servei i rendabilitat.