ACTUALIDAD INFORMATIVA DE PIMEM

Información actualizada de interés

Total implicació de PIMEM-ABSEDI per erradicar la venda d’alcohol als menors

Una nodrida roda de premsa a la seu de la Patronal ha estat l’escenari escollit per presentar la campanya contra la venda d’alcohol a menors i de cara a moltes festes patronals que s’estan preparant de cara l’estiu. La compareixença també ha servit per presentar dades de consum de drogues i on, en el cas de l’alcohol, les Illes Balears es troba nou punts per davall de la mitja estatal. Aquesta bona notícia ve acompanyada d’una informació on també es remarca que la nostra comunitat és la quarta en consum d’alcohol entre la població de 15 i 64 anys quedant 10 punts per sota de la mitjana estatal.

A més de PIMEM i ABSEDI a la roda de premsa també hi han assistit Conselleria de Salut, la FAPA, IREFREA i la FELIP qui cada una dins el seu àmbit ha explicat com es treballa i se seguirà treballant per baixar les dades del consum d’alcohol entre els i les joves. Fins a 40 entitats, a més de les presents a la roda de premsa, formen part de la Plataforma per un Oci de Qualitat les quals dins els seus àmbits de responsabilitat treballen per conscienciar al joves dels efectes perjudicials del consum de l’alcohol.

Les entitats han presentat l’estratègia POQIB on l’han dividida en abans, durant i després de les festes per tal d’arribar amb la màxima eficiencia als joves. Montse Juan, directora de l’IREFREA explicava la importància de la difusió estratègica dividida en tres fases i que comença amb el pla dels municipis i el POQIB i acaba per inserir l’estratègia dins l’engranatge de cada municipi.

Un altre dels punts en el qual ABSEDI s’ha mostrat molt a favor ha estat en la formació als empresaris i treballadors, sobretot aquells que estan en contacte amb els clients. Pepe Bauzá, president de l’associació i gerent d’Es Gremi, assegura que “la formació no ha de ser tant per fer complir la llei, que la complim escrupolosament, sinó per ajudar, comunicar millor i conscienciar als joves dels terribles efectes de l’alcohol. Ens hi sumam amb convicció i professionalitat per què és la millor manera de ser efectius amb l’objectiu final”.

Aquests